Het leek wel Sinterklaas, zo vlak voor de uiterste inleverdatum van de inzendingen, maar alle inzendingen voor de Beauty Awards 2019 zijn binnen. De deadline om je in te schrijven voor de vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten is verstreken.

“Tot op het laatste moment werden er nog inzendingen persoonlijk ingeleverd en nu kan de wedstrijd echt van start gaan”, aldus Maddy Weide namens de organisatie. Dit betekent dat het grote wachten is aangebroken voor de deelnemers aan deze tiende en dus jubileumeditie. “Het is nu tijd voor de jury en de Mystery Guests om de inzendingen te gaan beoordelen op de verschillende elementen zoals vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatie.”

Vakjury 2019
Om te bepalen wie er kans maakt op één van de felbegeerde Beauty Awards, worden alle inzendingen bekeken door de vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit Périne Heerooms, Corné Hendrikx, Cathelijne Cras, Betty van den Braber en Marianne van den Broek als voorzitter.

Périne Heerooms is als gespecialiseerde schoonheidsspecialist bijna 30 jaar actief in de beauty branche en heeft daarnaast ruime ervaring in het ondernemen, leidinggeven en managen van een schoonheidssalon. Daarnaast is Périne beroepsdeskundige bij de landelijke geschillencommissie en sinds vorig jaar jurylid van de Beauty Award. Périne won met haar Instituut Périne zelf een Beauty Award in 2013 voor de categorie Schoonheidssalon met meer dan drie werknemers. Corné Hendrikx heeft al 29 jaar zijn gespecialiseerde beautyinstituut Cestmoi. Zijn passie is het combineren van professioneel vakmanschap met ondernemerschap tot een modern en bloeiend bedrijf. In 2015 mocht Corné de felbegeerde Beauty Award ontvangen in de categorie Schoonheidssalon tot drie werknemers. Betty van den Braber heeft haar eigen schoonheidssalon Body & Beauty Care en volgde in de afgelopen 27 jaar allerlei bijscholingen en cursussen om zich verder te bekwamen in ons vakgebied. Daarnaast volgde zij de opleiding tot examinator/assessor en neemt al 18 jaar gedurende het hele schooljaar examens af bij de MBO-opleidingen.

Marianne van den Broek heeft al 36 jaar ervaring als schoonheidsspecialist in haar eigen praktijk Acnetherapie Wijchen. Marianne werkte daarnaast 9 jaar als secretaris/penningmeester van de ANBOS. Verder werkt ze als assessor visagie bij het KWC (Kwaliteitscentrum Uiterlijke verzorging) en is docent MBO 4, acnespecialisatie en acnenascholing ANBOS. Verder schrijft Marianne diverse vakinhoudelijke artikelen voor diverse vakbladen. Met een achtergrond in journalistiek, marketing en communicatie, kwam Cathelijne Cras bijna twintig jaar geleden in de brede branche van wellness & beauty terecht. Ze schreef jarenlang voor de verschillende vakbladen in de branche en geeft communicatietrainingen. Haar bedrijf Spiceminds richt zich op marketing en communicatie met pit en vanuit die rol, kwam ze ook bij leveranciersvereniging Beauty Trade Professionals terecht. In 2016 en 2017 is Cathelijne als projectmanager bij de Beauty Awards betrokken geweest en ze kent het wedstrijdproces goed.

Nominaties bekend
Wanneer de vakjury haar oordeel heeft uitgesproken en de Mystery Guests hun bezoek hebben gebracht om ook in de salon zelf de kwaliteiten van de uitvoerende schoonheidsspecialisten te ervaren, zullen op maandag 14 januari 2019 de genomineerden bekend worden gemaakt. Beauty Trade Professionals heeft als organisator van de vakwedstrijd als doel om de professionaliteit in de schoonheidsbranche verder te vergroten en te versterken door kwaliteit te leveren en kennis te delen. De Beauty Award is daar een prachtig voorbeeld van, omdat deze wedstrijd het beste uit de vakspecialisten naar boven haalt. Verliezers zijn er niet, want wie niet genomineerd wordt kan deelnemen aan de Runners Up Day”, vertelt Weide. Alle deelnemers van de editie 2019 die niet doorgaan als genomineerden, worden uitgenodigd voor deze speciale Feedback-middag. Een middag waarin de deelnemers niet alleen de inzending retour krijgen met waardevolle verbeterpunten vanuit de jury, maar ook direct een gratis trainingssessie krijgen over het profileren van hun vakkennis en bedrijf.

Awards in verschillende categorieën
Net als voorgaande jaren zijn er ook in deze tiende editie drie categorieën waarvoor schoonheidsspecialisten zich konden aanmelden: Schoonheidsspecialist van het jaar, Schoonheidssalon van het jaar en Newcomer of the year. De categorie Schoonheidsspecialist is net als vorig jaar ingedeeld in vier subcategorieën in plaats van drie, waardoor de regio’s beter verdeeld zijn: Noord, Zuid, West en Midden/Oost. In totaal worden er bij de gala-uitreiking op zondag 14 april 2019 zeven awards uitgereikt.